Skjuten 30-åring var på väg till bön när skotten föll

Ingen koppling till kriminella nätverk

MALMÖ. Den 30-årige mannen brukade besöka den kvällsbön som hålls i moskén på Lantmannagatan under fastemånaden ramadan. Det var även med största sannolikhet dit han var på väg när skotten föll i lördags kväll.
– Det var en halv minut kvar tills bönen skulle börja. Då blev han skjuten, säger kriminalkommissarie JB Cederholm.
Larmet om skottlossningen kom in klockan 23.10. Mannen träffades av ett antal skott och var redan avliden när han kom in till akuten.
Mannen var afghansk medborgare och hade bott i Sverige i några år. Han är känd av polisen sedan tidigare i ett familjerelaterat ärende.
– Men han hade så vitt vi vet ingen koppling till några kriminella nätverk, säger JB Cederholm.
På söndagen togs ett antal personer in till förhör, men ingen är i nuläget misstänkt eller frihetsberövad för mordet. Polisen har även beslagtagit ett antal bilar för teknisk undersökning. Till detta kan fogas fynd av timhylsor samt förhör med personer i området.
– Vi har ett rätt så omfattande material som vi håller på att sammanställa och analysera
Polisen är fortfarande intresserad av att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser av fordon den aktuella kvällen.
– Det gäller både fordon som sett på platsen och fordon som kört fort i Malmö efter klockan 23.10 den aktuella kvällen, säger JB Cederholm.

Publicerad 13 June 2017 13:51

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag