Otrevliga överraskningen – råttinvasion på altanen

OXIE.  Flera oxiebor har på senare tid fått otrevlig påhälsning i form av råttor som helt ogenerat tagit sig in på uteplatser och förrådstak.  
En av de drabbade är Andrea Busch som i förra veckan fick en smärre chock när hon tittade ut på sin uteplats. På matbordet bara någon meter från köksfönstret spatserade två cirka 15 centimeter stora råttor.  
– En av dem satt halvvägs ner i ett doftljus och gnagde.  Det var så obehagligt, säger, Andra Busch som bor i området Oxiden.
– Jag ringde vaktmästaren direkt och tog mig sedan ut ur huset bakvägen. En av råttorna var uppe och gick på taket och jag ville inte riskera att den hoppade ner på mig, säger hon.  
Efter det första besöket har Andra haft påhälsning vid flera tillfällen.
– Det går en eller två dagar emellan, sedan är de här igen, berättar hon.
Enligt Conny Blomhage, som är ordförande i föreningen Oxiden, är rättinvasionen inte något tidigare känt problem.
– Vi ar haft någon medlem som sett en enstaka råtta vid något tillfälle, men jag kan inte påstå att det är något större problem. Inte just nu i alla fall, säger han.
Han är dock angelägen om att ta itu med problemet innan det kulminerar.
– Det kan bli ett helvete om man inte gör något. Har det väl börjat exploderar det snabbt, säger han.
Under måndagsförmiddagen kommer styrelsen gå en rundvandring i området tillsammans med Anticimex för att kartlägga hur stor spridningen är redan nu.
– Det är viktigt att alla som har haft påhälsning hör av sig till oss. Ju fler vi får information om desto snabbare kan vi få till insatser, säger Conny Blomhage.

Publicerad 05 June 2017 10:57

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag