Talang som gick hem i stugorna

André från Bunkeflostrand om sitt tv-äventyr

Av
Markus Celander

BUNKEFLOSTRAND. Sveriges Justin Bieber bor i Bunkeflostrand, är 12 år och fått en massa fans efter sin medverkan i Talang 2017 på TV4.
– Det var häftigt att sjunga live på bästa sändningstid, säger André Persson Gintner.

André Persson Gintner tog sig ända till semifinal i Talang 2017. Där tog det stopp, men ”Sveriges egen Justin Bieber”, som han kallades i tv-programmet, är nöjd med sitt framförande i semifinalen av sin version av Lisa Nilssons ”Varje gång jag ser dig”.
– Det kändes bra efteråt. Men jag fick dansa mycket, och det var ett problem – jag är sångare, inte dansare. Jag kom av mig lite, dansen gjorde att jag tappade lite fokus på sången. Och bara någon timme innan sändning så ändrade de i koreografin.

Vem? TV4?
– Ja, det var de som ville att jag skulle dansa en massa. Jag ville också dansa, det är häftigt, men det blev lite väl mycket, och så då ändringarna precis innan.

Juryn charmades hur som helst. I den satt Alexander Bard, LaGaylia Frazier, David Batra och Kakan Hermansson. Den ende som framförde lite kritik var Alexander Bard, som inte tyckte att sången satt riktigt.
– Men han klagar ju på alla. Jag är själv nöjd med sången, och det var ingen annan än han, vad jag vet, som tyckte att där var något fel på den.

Precis innan André Persson Gintner skulle in på scen fick han en filmhälsning på sin smartphone från en av sina idoler, Danny Saucedo.
– Han hade sett en film på mig från en repetition, och gav mig beröm och önskade mig lycka till. Det kändes jättebra, och gav mig energi.

Medverkan i Talang 2017 har inneburit att André Persson Gintner själv fått många egna fans. Ett tiotal fan-pages om honom finns nu på webben, och hans version av ”Varje gång jag ser dig” ligger på Spotify.
– Innan Talang hade jag 400 följare på Instagram. Nu har jag 1400.

André Persson Gintner är med i Malmö Operas barnkör sedan han var nio år. Han har varit med i några stora uppsättningar där som Billy Elliot, Doktor Zjivago och Kinky Boots, vilket gett honom scenvana – något som kom väl till pass inför Talang, föklarar han.
– Att det satt några hundra personer i publiken under semifinalen, och att runt en miljon såg det på tv, var inget jag tänkte på.

Närmast väntar audition till Sound of Music, som har premiär på Nöjestetern i Malmö i höst. Men någon musikalartist siktar inte André Persson Gintner på att bli.
– Jag vill bli popstjärna, säger Sveriges Justin Bieber.

PERSONLIGT

Namn: André Persson Gintner.
Ålder: 12 år.
Bor: Bunkeflostrand.
Familj: Mamma Annika, pappa Tony och systern Hanna.
Gör: Går på Ängslättskolan i Bunkeflostrand. Börjar i den nya Gottorpsskolan i höst.
Aktuell: Sjöng sig till semifinal i TV4:s Talang 2017.
Musikaliska förebilder: Justin Bieber, Justin Timberlake, Danny Saucedo.
Intressen: Teckna, sjunga och spela piano och gitarr.

Publicerad 19 May 2017 17:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag