Nu blir det billigare att äta lunch ute

Malmös lunchpriser sjunker för första gången sedan 2012

MALMÖ. Till skillnad från trenden i majoriteten av de svenska storstäderna har det blivit billigare att äta lunch på restaurang i Malmö. Det meddelar sajten Gastrogate under torsdagen presenterade årets lunchprisindex för respektive område.
Enligt Gastrogates index för 2017 har de svenska lunchpriserna ökat med 2,40 kr jämfört med 2016. Snittpriset på en lunch i Sverige ligger idag på 94,90 kr. Dyrast i Sverige är Örebro där en lunch genomsnittligen kostar 98,20 kronor.
– Vi har en fortsatt stark lunchkultur i Sverige och trots det ökande lunchpriset värdesätts den timmen där vi tar en paus ifrån arbetet och fyller på med ny energi, både genom att lämna arbetsplatsen samt att äta lagad mat, säger Elias Norström, vd på Gastrogate, i ett pressmeddelade.
I Malmö har priserna dock bara ökat marginellt de senaste åren och för första gången sedan restaurangmomsen sänktes 2012 har man i år kunnat konstatera en prissänkning i regionen.  
”För första gången sedan 2012 då restaurangmomsen sänktes har vi sett en prisminskning. Jämfört med 2016 har lunchpriset i Malmö minskat med 2,40 kr under årets första kvartal” skriver Gastrogate.
Billigast att äta lunch är det dock i Eskilstuna, men resekostnaden Malmö- Eskilstuna inräknad, blir det ändå billigare hålla sig i söder för en god lunch.

Lunchprisindex baseras på veckovis rapporterade lunchmenyer till restaurangguiden Gastrogate.com och speglar de faktiska lunchpriserna. I indexet jämförs maträtter i prisintervallet 40 kr och 199 kr.

Källa: Gastrogate.com

Publicerad 20 April 2017 12:03

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag