Försökte strypa medpatient med mobilsladd

MALMÖ. En 18-årig man åtalas misstänkt för mordförsök efter att han försökt strypa en medpatient med hans hörlurssladd när de båda var inlagda på Vuxenpsyk i Malmö.
Det var i början av mars som händelsen inträffade på öppna psykmottagningen på SUS i Malmö. De två männen delade rum och redan från start uppstod irritation dem emellan. Enligt läkarnas noteringar ska den 18-årige mannen stört sig på att hans rumskamrat lyssnade på en irriterade låt, samt att han gjorde ett märkligt ljud med näsan.
Redan efter någon dag i samma rum dödshotade 18-åringen sin medpatient genom att säga ”sluta med det annars kommer jag att döda dig, strypa dig”.
Ett par dagar senare försökte den unge mannen verkställa sitt hot genom att överrumpla sin medpatient när han låg och sov.
När mannen vaknade stod 18-åringen böjd över honom och sekunderna senare kastade han sig över honom och virade mannens hörlurssladdar runt hans hals.
Mannen kämpade sig loss och sprang mot dörren. Där hann 18-åringen i fatt honom och tumult uppstod. Till slut lyckades medpatienten ta sig ut i korridoren och larma personalm som övermannade 18-åringen, men först efter att han dödshotat ytterligare en patient och slagit denne med en knytnäve i ansiktet.
Mannen åtalas för mordförsök, misshandel, samt två fall av olaga hot.

Publicerad 20 April 2017 10:51

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag