Hundratals bilar förstörda i helgens garagebränder

"Blir ordentligt kostsamt"

MALMÖ. Tre gånger på lika många dygn har det brunnit i parkeringsgarage i Malmö. Totalt har över 200 bilar skadats och i åtminstone ett av garagen krävs omfattande renovering innan det åter kan tas i bruk.
– Det blir en kostsam historia. Utöver alla fordon som förstörts så har åtminstone ett av garagen fått så omfattande skador att det kommer att krävas rejäl renovering. I och med den höga temperaturen som uppstått så har delar av taket i garaget på Von Lingens väg blivit helt förstört, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen.
Totalt uppskattar polis och räddningstjänst att flera hundra bilar skadats i samband med de tre bränderna.
Den första branden som startade strax innan klockan 22 på långfredagen på Von Lingens väg uppskattas dock var den mest omfattande.
– Där har sex bilar blivit helt uppbrända. 17 bilar och två motorcyklar har ordentliga skador och ytterligare 50 bilar uppges ha fått sot- och rökskador, säger Nils Norling.
Under lördagen brann det åter på Rosengård, även denna gång på Von Lingens väg, men i ett annat garage.
– Denna brand kunde begränsas till ett mindre antal bilar tackvare att räddningstjänsten var snabbt på plats. Det förelog dock stor spridningsrisk till anliggande byggnader och fordon. Båda bränderna på Von Lingens väg rubriceras som mordbrand, säger Nils Norling.
Den sista av de tre bränderna startade runt klockan 21 på påskdagen på Stensjögatan på Bellevuegården.
Enligt inre befäl för räddningstjänsten brann tre bilar och ytterligare 100 skadades av rök och sot.

Publicerad 18 April 2017 14:21

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag