Flera skånska spelare uttagna till ligalandslaget

"De spelare som vi nu har tagit ut den här gången tror på inför framtiden"

Av
Gustav Persson

HANDBOLL. Flera skånska spelare är uttagna till ligalandslaget. Tre spelare från HK Malmö och en från IFK Kristianstad kommer att vara med på samlingen i början av maj.
I vintras stod det klart att Sverige börjar med ligalandslag både på dam- och herrsidan. I samband med att A-landslagen samlas ska ligalanslaget också ses för träning och match för att minska hoppet mellan ungdoms- och A-landslagen som förbundet beskriver det. Damerna har redan haft sin första samling. I början av maj är det dags för herrarna.
Under torsdagen offentliggjordes truppen och flera spelare från skånska lag finns med. Niklas Kraft (HK Malmö), Jim Andersson (HK Malmö), Linus Persson (HK Malmö) och Philip Henningsson (IFK Kristianstad) åker alla till Märsta den första maj.
– Vilka spelare som blir uttagna kommer nog att skilja från gång till gång beroende på tidpunkt och vad vi vill få ut av just de samlingarna. De spelare som vi nu har tagit ut den här gången tror på inför framtiden och som vi vill testa i landslagsmiljö, säger förbundskapten Kristján Andrésson, som tillsammans med coach Dennis Sandberg tagit ut laget, i ett pressmeddelande.
Ligalandslaget kommer att under samlingen att spela en match, mot Ricoh den andra maj.

Publicerad 13 April 2017 11:56

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag