Surf shack öppnar nytt vid Ribban

RIBERSHUS. Hamburgarrestaurangen Surf shack, som sedan tidigare finns på Gamla Väster och i Lund, öppnar inom kort i Pers krogs gamla lokaler, vid Limhamnsvägen. Lokalerna ska både fungera både som en restaurang och som prepkök till de andra Surf shack-restaurangerna.

Ägaren Fredrik Arvebro jobbade under många år som steward och kom därför ofta till USA. Inspirerad av den amerikanska hamburgarkulturen grundade han Surf shack. Ambitionen var att göra burgare på amerikanskt vis, men med lokalt producerade råvaror. Både köttet och brödet serveras på Surf shack kommer från lokala producenter.
– Vi gör något nytt från grunden, vi tänkte gör om och gör rätt. Med vårt bröd, dressing och kött av högrev smakar det Surf schack, säger Fredrik Arvebro som driver restaurangerna tillsammans med sin far.

Varför ville ni etablera er här vid Ribban också?
– För att köket på Gamla Väster är för litet. Vi behöver ett prepkök som kan serva de andra restaurangerna. Vi kan till exempel blanda alla såser här och få en bättre logistik.

Hur ser ni på konkurrensen från andra hamburgarrestauranger?
– Det är fantastiskt. Vi ser det inte som konkurrens utan som att vi kompletterar varandra. Det finns utrymme för alla.

Flera restauranger har misslyckats på den här adressen tidigare, hur ser du på det?
– Det spelar ingen roll för oss. Det pågår ett stort generationsskifte i det här området och nu när Västra hamnen har växt upp finns det otroligt mycket folk här. Det är ett lämmeltåg med människor som går förbi här.
 

Publicerad 19 March 2017 17:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag