Alex Stenroos blev årets vardagshjälte

Av
Ida Eriksson

MÖLLEVÅNGEN. Lokaltidningens läsare har sagt sitt. 2016 års vardagshjälte är Alex Stenroos, för sitt engagemang för vårdpersonal i Malmö och resten av landet.
– Vilken rolig överraskning! Jag skulle vilja skicka blombuketten till Sollefteå, där de ockuperar BB som ska läggas ned, säger Alex Stenroos.
Sedan fyra år tillbaka driver han gruppen ”Stöd våra sjuksköterskor” på Facebook och uppdaterar dagligen gruppens drygt 43 500 medlemmar om pågående vårdkonflikter i hela landet. 
Han vill sprida ?information, väcka engagemang och göra så att vårdpersonalen i olika konflikter inte känner sig ensamma.
– Jag har märkt en skillnad. Fler som går samman och fler som samarbetar. På senaste har det till exempel varit olika fall då flera fackförbund går samman och slår larm. Jag hoppas att jag kan bidra till att förstärka den samhörigheten på något vis. Jag tror att Facebookgruppen och manifestationen ”En annan vård är möjlig” i höstas har stärkt känslan av att vi blir starkare av att jobba tillsammans, i stället för alla arbetsgrupper var för sig.
Han berättar att ?personal ?som är direkt drabbad brukar höra av sig i Facebookgruppen. Då försöker Alex Steenros ta kontakt med dem personligen för att lyfta deras berättelser.
Han tittar på sin blombukett.
– Jag skulle vilja dela ut många sådana här, det finns så många vardagshjältar där ute. 
 

Alex Stenroos, årets vardagshjälte i Malmö 2016.

Alex Stenroos, årets vardagshjälte i Malmö 2016.

Publicerad 17 February 2017 13:31

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag