Här fastnar den iskalla rånaren på bild

Var omaskerad och tog god tid på sig

MALMÖ. Helt utan maskerig och medveten om övervakningskamerorna i butiken slog den iskalle rånaren till i slutet av januari. Nu åtalas han för försök till grovt rån.
Det var den 26 januari som den beväpnade rånaren slog till mot Hemmakväll på Amiralsgatan i Malmö. Det var vardag och efter tio så i butiken bemannades enbart med ett ensamt kassabiträde.
Den anställde befann sig på kontoret bakom disken när gärningsmannen som är i 20-årsåldern kom in och ställde sig vid kassan.
– Han sa att han ville ha Winston så jag gick till cigg-skåpet som är på andra sidan kassan, berättar den anställde i förhör.
Under tiden som han hämtade cigaretterna tog sig gärningsmannen in bakom kassan.
– När jag vände mig om såg jag pistolen. Då hoppade jag liksom till, som att allt blod gick upp i huvudet. Jag fick panik. Och när han skulle mantla pistolen fick jag dödsångest. Men jag tror jag var rätt lugn i situationen, berättar mannen, som försökte förklarar för rånaren att han inte hade tillgång till några kontanter då butiken använder sig av cash guard.
När andra kunder kom in i butiken gav sig gärningsmannen av utan något byte..
– Han var kall, väldigt lugn. Han tog till och med sig tid att vända sig om och kolla vad jag gjorde när han gick ut ur butiken. Jag tror han gick åt höger och då kollade på han på mig en gång till, säger den anställde.
Efter att mannen lämnat butiken larmades polisen och tack vare gott signalement kunde gärningsmannen snabbt gripas. Nu ställs han inför rätta och i bevismaterialet finna bland annat flera bra bilder från butikens övervakningskameror.
LÄS MER: Våg av väpnade rån mot närbutiker i Malmö

Publicerad 16 February 2017 11:31

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag