Kanske blir årets festival också den då du gifter dig? Eller när du nästlar dig in i scenografin på Malmö opera? När du sjunger karaoke under havets yta? Eller när du tar tidernas bästa selfie?

Kanske blir årets festival också den då du gifter dig? Eller när du nästlar dig in i scenografin på Malmö opera? När du sjunger karaoke under havets yta? Eller när du tar tidernas bästa selfie?

LISTA:

Här är festivalens mest udda inslag

Av
Ida Eriksson

MALMÖ. Du har säkert redan hyfsad koll på musikutbudet och kryssat för vilka konserter som är något för just dig. Det är mycket möjligt att du upptäcker ett nytt favoritband eller maträtt. Men kanske blir årets festival också den då du gifter dig? Eller när du nästlar dig in i scenografin på Malmö opera? När du sjunger karaoke under havets yta? Eller när du tar tidernas bästa selfie? Lokaltidningen guidar dig till de lite mer udda inslagen i Malmöfestivalen.
Bli en mästare på selfies
Festivalfirande tenderar att resultera i många selfies. Selfieskolan i Raoul Wallenbergs park lär dig att ta en annan bild av dig själv än du är van att ta. Bättre, roligare och intressantare selfiefoton utlovas efter denna internsivkurs.
Fredag den 12 augusti klockan 17, lördag den 13 augusti klockan 14.

Vik dig ett bröst
Vika papper i bröstmönster. Låter det spännande? Då ska du bege dig till Stortorget fredagen den 19 augusti klockan 11-18. Där får du nämligen lära dig att vika origami i det humoristiska bröstmönstret ”Nipple”, med hjälp av designduon Butler/Lindgård.

Sjung karaoke under ytan
Har du testat karaoke någon gång? Jaså. Men har du testat karaoke under vattenytan, mitt i natten? Inte? Om du vill prova så finns chansen på Malmöfestivalen. På Blå båten, som numera finns förtöjd i Hjälmarekajen, håller olika personer i den nattliga karaoken, bland andra kaptenerna Valle Westesson och Linus Höök själva. Fredag den 12 augusti, lördag den 13 augusti, fredag den 19 augusti från klockan 00.

Bli en del av opera-scenografi
Bli en del av scenografin till operan Aniara som har premiär i maj 2017. Fotograf Nils Bergendal tar porträttbilder av Malmöbor, som sedan kommer att användas i scenografin till föreställningen.  Klockan 13.30 söndagen den 14 augusti går din väg upp på scenen genom kameralinsen på Stortorget

Värm upp innan du bjuder upp
Var det längesedan du rastade dina lurviga? Då är det kanske läge att värma upp innan du bjuder upp på dansbanan. På festivalens första fredag och lördag kan du prova på bugg och foxtrot innan dansbanden kliver på scenen.  Klockan 18 på dansbanan.

Fiktiva karaktärer lever upp
Ett långt tåg med stolta cosplayutövare gör festivalen mer färgglad med sina kostymer. Klockan 16 på lördag den 13 augusti hopas karaktärer från filmer, serier och spel vid Gatuscenen.

Fånga något på kroken
Kanske är det under Malmöfestivalen som just du får napp. Vid 60-talstältet kan du prova på sportfiske i kanalen. Experter delar med sig av tips och tricks. Utrustning utlånas. Lördag och söndag klockan 11-17..

Knytkalas med 179 nationaliteter
Little big Malmö arrangerar knytkalas med målet att samla mat och dryck från Malmös 179 nationaliteter. Ta med din favoritmat och slå dig ner på filtarna vid festivalplatsen Hittatittapå på söndag den 14 augusti klockan 14.

Byt till dig en främlings kläder
Dags att rusta garderoben inför hösten? Om du vill spara lite på både pengar och miljön finns det tillfälle att gör det. En klädbytardag arrangeras på Scandik Kramer klockan 12-15 på söndag den 14 augusti. Ta med fyra plagg du tröttnat på och byt mot fyra nya.

Lär dig odla i fönstret
Odlingsverkstad om hur du kan odla grönsaker året om i fönstret. Stortorget måndag den 15 augusti klockan 11.

Lyssna på radio på bio
Spegelns nya satsning att går ut på idén om att radio är bäst på bio. Lyssna på podcasts i biomörkret. Torsdag den 16 augusti klockan 18.

Tufft rullstolsrace
Kolla in de bästa åkarna och prova själv.
FIFH Malmö - Europas största Parasport-klubb arrangerar Toughest rullsstolsraceoch startskottet går klockan 11 på tisdag den 16 augusti på Stortorget.
Gift dig
Går ni i giftastankar och vill ha ett bröllop i all enkelhet. Då kan ni gifta er på drop in i S:t Petri kyrka från klockan 12.45 på onsdag den 17 augusti.

Svara på nördiga frågor
Vad heter Luke Skywalkers pappa egentligen? Kan du svaret på den frågan är Mega och Spelens hus ”nördquiz” förmodligen något för dig. Onsdag den 17 augusti klockan 18.30 på Fontänen.

Tomma flaskor låter mest
… i alla fall om de bemästras av danskarna i Bottle boys. Med glasflaskor som panflöjt framför de covers av pophits, ledmotiv och hiphop-klassiker. Showen börjar klockan 16 och 17.30 (den senare syntolkas) på Gatuscenen.

Räddaren i picknicknöden
Festivalmat i all ära, men ibland krävs en picknick för att festivalhänget ska bli fulländat. I år har Malmöfestivalen en egen saluhall på Södertull. Här kan du köpa med dig ekologiska grönsaker, sötsaker, ost och stenugnsbakat bröd med mera.

Publicerad 11 August 2016 11:15