Den 4 september arrangerar bloggarna Emelie Walles och Vicktoria Murawska sin femte lyxloppis på bara drygt ett år, i Baltiska hallen i Malmö.

Den 4 september arrangerar bloggarna Emelie Walles och Vicktoria Murawska sin femte lyxloppis på bara drygt ett år, i Baltiska hallen i Malmö.

TREND:

Poppis med lyx på loppis

Av
Ida Eriksson

MALMÖ. Gillar du att shoppa begagnade märkeskläder? Då är du långt ifrån ensam. Loppisar för lyxiga kläder och klenoder arrangeras flitigt i Malmö. Den 4 september arrangeras lyxloppis för femte gången i Baltiska hallen och den väntas locka runt 2000 besökare.
Det är bara drygt ett år sedan som Emelie Walles och Vicktoria Murawska arrangerade den första lyxloppisen i Baltiska hallen.
- Då hade vi bara en hall, men insåg snabbt att det var för litet. Nu har vi två fullproppade hallar, berättar Emelie Walles.
Hon tror att det har blivit så populärt med lyxloppis dels för att många som kanske inte har råd att handla märkeskläder annars får chansen att göra det och dels för att det är säkrare än att handla på nätet.
- Det finns många köp- och säljgrupper för lyxigare kläder på Facebook, till exempel. Men det är många som blir blåsta på pengar och det är många kopior som säljs. På plats är det lättare att se om det är äkta vara.
Har du några tips på hur man ser det, om man inte är så van att handla märkeskläder?
- På dyra väskor brukar det finnas ett serienummer. Man kan också fråga efter kvitto.
Hur brukar det vara med utbudet vad gäller äkthet, på era loppisar?
- Superbra! Såklart har det funnits ett par bord som inte har sålt märkesvaror. Men de har inte sålt så bra och återkommer därför inte. Vår målgrupp handlar inte där. Därför har utbudet blivit bättre och bättre för varje loppis. Vi kan inte köra ut någon säljare eller kontrollera allt som säljs på borden innan, då skulle vi behöva jobba heltid med det här. Vi gör det här för att det är kul, det är inget som vi tjänar pengar på.
På loppisen finns över 80 säljare på plats och Emelie Walles är glad över att allt fler av dem är män, även om de fortfarande är underrepresenterade.
- Det finns mest damkläder, sedan kommer barnkläder och sist herrkläder. Men senast hade vi några manliga säljare som sålde och de fick allt sålt väldigt snabbt.
Vilket är ditt bästa loppisfynd?
- Jag köpte ett smyckeskrin från Louis Vuitton som är från 1970-talet. Det är mitt absolut bästa fynd.

Missa inte

Lyxloppis i Baltiska hallen den 4 september klockan 10.30-15.30

Publicerad 03 August 2016 15:12