Redan som elvaåring började Azddin Benberkan att programmera hemsidor. Foto: Åse-Marie Nilsson

Redan som elvaåring började Azddin Benberkan att programmera hemsidor. Foto: Åse-Marie Nilsson

"Lika enkelt som Facebook"

KRISTINEBERG. Redan som elvaåring började Azddin Benberkan att programmera hemsidor. Vid 15 blev han rekryterad till en webb-byrå och sex år senare driver han ett eget webbtjänstföretag.
När Azddin Benberkan var elva började han koda html-sidor. Några år senare blev han anlitad av en webb-byrå i hemlandet Danmark för att utveckla hemsidor till företag. Två år senare blev han rekryterad till ett annat danskt företag för att ta hand om webbutveckling. Studierna har han skött vid sidan om. Drömmen om att starta eget har funnits där länge, så för ett halvår sedan lanserade Azddin Benberkan tjänsten Quickbutik samtidigt som han läste sista terminen som systemutvecklare på Malmö högskola.
Några sekunder
Tjänsten ska göra det enklare att driva en butik på nätet.
– Det är snabbt och lätt, på samma nivå som Facebook. Man går bara in på sidan, skriver in sitt e-postkonto och lösenord, och på några sekunder har man en helt egen butik att fylla med sina produkter. Man slipper allt det tekniska, säger Azddin Benberkan.
Det finns liknande lösningar redan, men ingen som är så enkel som hans, menar han.
Varierande branscher
Man kan prova på tjänsten gratis i en månad, vilket 130 företag gör just nu. De kommer från väldigt varierande branscher.
– Det är det som är så fantastiskt. Det är allt från smycken, kläder till byggmaterial.
Azddin Benberkan sitter på inkubatorn på e-handelsparken E-commerce park i Helsingborg. Den samlade erfarenhet och kunskap som finns i parken är värdefull för att hans företag ska utvecklas och uppväger den långa pendlingen varje dag.
Är det tufft att driva eget?
– Ja, det krävs att man brinner för sin idé. Det har man ju hört innan, men det är först nu som jag förstår vad det innebär. Det är väldigt mycket jobb, så man måste verkligen vara väldigt intresserad. Sedan är det en stor skillnad ekonomiskt. Med ett vanligt jobb vet man ju vad man får för lön, man har något att utgå från.
 

Publicerad 29 September 2015 13:13