Jenny Ernemyr med hunden Disa, en lagotto på tre år:
– Hundkläder som har ett praktiskt syfte är bra. Att klä upp hundar passar sig däremot inte. Hundar är djur och inte människor.

Jenny Ernemyr med hunden Disa, en lagotto på tre år: – Hundkläder som har ett praktiskt syfte är bra. Att klä upp hundar passar sig däremot inte. Hundar är djur och inte människor.

Vad tycker du om hundkläder?

 
 
 

Cecilia Jakobsson med hunden Charlie, en Airedale terrier på tre år:
– Det är bra för hundar som behöver det. Min hund behöver det dock aldrig. Jag trimmar själv pälsen så att den är kort på sommaren och lång på vintern. När det gäller kläder för syns skull så är jag kluven. Vissa hundar tycker om att bli ompysslade men det går till överdrift när hundarna inte får utlopp för sitt naturliga beteende.

Cecilia Jakobsson med hunden Charlie, en Airedale terrier på tre år: – Det är bra för hundar som behöver det. Min hund behöver det dock aldrig. Jag trimmar själv pälsen så att den är kort på sommaren och lång på vintern. När det gäller kläder för syns skull så är jag kluven. Vissa hundar tycker om att bli ompysslade men det går till överdrift när hundarna inte får utlopp för sitt naturliga beteende.

Christina Brorsson med hunden Busan, en dvärgschnauzer på åtta år:
– Det är jättebra när det är sådant här väder (regn). Kläderna skyddar både mot regn och ger värme. Fancy kläder är dock bara för husses och mattes skull, det är inget som hunden tycker om.

Christina Brorsson med hunden Busan, en dvärgschnauzer på åtta år: – Det är jättebra när det är sådant här väder (regn). Kläderna skyddar både mot regn och ger värme. Fancy kläder är dock bara för husses och mattes skull, det är inget som hunden tycker om.

Lasse Hallberg med hunden Mirre, en whippet på ett år:
– Vi har de här kläderna och de är väldigt bra på vintern eftersom Mirres päls är så tunn. Vi har också andra kläder som är lite lättare och bara skyddar mot regn. Jag har inget emot kläder som bara ska vara snygga, det kan till och med se fint ut. Vissa kanske driver det lite väl långt bara.

Lasse Hallberg med hunden Mirre, en whippet på ett år: – Vi har de här kläderna och de är väldigt bra på vintern eftersom Mirres päls är så tunn. Vi har också andra kläder som är lite lättare och bara skyddar mot regn. Jag har inget emot kläder som bara ska vara snygga, det kan till och med se fint ut. Vissa kanske driver det lite väl långt bara.

null

Publicerad 24 March 2011 08:00