1 500 till 2 000 åskådare uppskattar uppskattar LB07:s sportchef Johan Andersson att man ska kunna få plats med på Limhamns IP.
Foto: Markus Celander

1 500 till 2 000 åskådare uppskattar uppskattar LB07:s sportchef Johan Andersson att man ska kunna få plats med på Limhamns IP. Foto: Markus Celander

LB07 vill hem till Limhamns IP

Sportchef Johan Andersson om identitet och tabelläge

Av
Av Markus Celander

IDENTITET. - Jag trodde väl att vi skulle vara bättre än så här, säger LB07:s sportchef Johan Andersson.
Säsongen börjar närma sig slutet och LB07, som förra säsongen nosade på en plats i allsvenskan, ligger nu pyrt till i superettans bottenskikt.
- Men vi hade väl lite mer tur förra året. Stolpe in. I år är det stolpe ut.
- Sedan tog kanske inte våra motståndare oss riktigt på allvar förra året - nykomlingar som vi var. Nu har man läst på om hur vi spelar.
Eventuella kvalmotståndare har han överhuvudtaget inte funderat på.
- Nej, nej. Det är inte lönt. Nu fokuserar vi på att klara ut den situation vi befinner oss i. Här är ingen som hänger läpp eller hänger med huvudet.

Analysera skadebenägenheten

LB07 har i år haft mer likheter med en sjukstuga än ett fotbollslag. Varför då alla dessa skador, som saboterat all kontinuitet (läs framgångar)? Johan Andersson suckar över konsekvensen; att det blivit så "ryckigt i laguppställningen".
- Skadesituationen måste analyseras. Våra läkare, massörer och sjukgymnaster ska gå igenom det tillsammans med tränarna.
Skadorna har bland annat resulterat i att målproduktionen hamnat på en nivå med Grönlands vinexport - alltså usel.
Sportchef Andersson rekapitulerar sitt lags offensiva förutsättningar:
- Trist det som hände i somras med Salif Jönsson (benbrott, reds.anm.). Han skapade mycket då och var i fin form. Men det är skönt att han är i gång nu igen.
I somras förstärke "de röda" sitt anfall ytterligare genom värvningen av Niclas Öberg från MABI.
- En måltjuv. Bra aggressivitet, hinner Johan Andersson säga innan han återkommer till mantrat: "skador, skador, skador":
- Tyvärr har skadorna satt käppar i hjulet för honom.
Långe amerikanen, targeten Chris Loftus, har förvisso fått vara hel, men har inte levererat som förväntat, hävdar Andersson, och Jens Nordström, som började säsongen som anfallare, har på grund av lagets skadebenägenhet tvingats spela på praktiskt taget alla positioner utom målvaktens.

- Jag trodde väl att vi skulle vara bättre än så här, säger LB07:s sportchef, Johan Andersson om sitt lags läge i superettan.
Foto: Markus Celander

- Jag trodde väl att vi skulle vara bättre än så här, säger LB07:s sportchef, Johan Andersson om sitt lags läge i superettan. Foto: Markus Celander

LB07 inte bara fotboll

Om ordet "skada" blivit ett nyckelord i Johan Anderssons vokabulär när det kommer till LB07 har ett annat blivit "identitet". I år har LB07 hänvisats till Malmö IP för att få spela sina hemmamatcher i superettan. Inget vidare, menar Andersson.
- Vi vill ju spela på Limhamns IP. I vår stadsdel. På vår hemmaplan. Det är där våra ungdomar finns, det är där de flesta av våra medlemmar finns. Det ska räcka för dem att ta cykeln till våra a-lagsmatcher. Deporteringen till Malmö IP riskerar föreningens identitet, menar Andersson, som förtydligar sig med en nutida synonym - "riskerar varumärket".
Anledningen till exiltillvaron stavas e-l-l-j-u-s. Ett riktigt sådant måste man ha i superettan.
- EON menar att de inte kan leverera el till Limhamns IP utan att bygga ett nytt ställverk. Det blir dyrt, så vi hoppas på hjälp från Malmö Stad, säger Johan Andersson, och understryker vikten av LB07:s verksamhet.
- Det handlar inte bara om fotbollen, utan vi vill även vara en mötesplats för alla. Äldre människor som bor i stadsdelen ska kunna komma ner till oss och ta en kopp kaffe och bara snacka.
- Vi erbjuder världens effektivaste läkemedel - fysisk aktivitet och mänskliga möten, säger Johan Andersson, sportchef i - än så länge - superettanklubben LB07.

Publicerad 30 September 2008 15:00